11 Temmuz 2012 Çarşamba

çikolatalı kolay sufle


Bakın bakın ne yaptım?Evet yine evde sıkıldığım günlerden biriydi ve evet yine canım tatlı istiyordu.Hemen aklıma sufle yapmak geldi lakin sufle yapmak yürek istermiş öyle bir anlatmışlar ki yumurtanın sarısı ayrı beyazı ayrı ayrı kaplarda karıştırmalar bilmemne.Neyse dedim "bunun kolayı yok mudur?" Ve evde annem sağolsun ona ait yemek kitapları bolluğu olduğu için onlara bakayım derken bir tarif buldum ki şöyledir:

175 gr. bitter çikolata(evet bu gr.'lı ölçüleri ben de sevmiyorum ama tarif böyleydi.El mahkum tartıyla yapmak zorunda kaldım)
100 gr. tereyağ
125 gr. tozşeker
5 yumurta
75 gr un.

Şimdi öncelikle çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritiyorsun.Çikolata güzel güzel erirken 5 yumurtayı bir kapta bir güzel çırpıyorsun.Sonra üzerine elenmiş un ve tozşekeri ekliyorsun.Bunları da 1-2 dk. kadar bi güzel çırpıyorsun.Harcı buzdolabında 15-20 dk. bekletiyorsun.Sonra bu harcı fırın kaplarına döküyorsun.Buzlukta 1-2 saat bekletiyorsun(Gerçi ben bekletmedim buzlukta ama tarifin dediği gibi yazayım)Kalıpları buzluktan alıp oda ısısında 10-15 dk. bekletin.Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında  kekin ortası yumuşak kalacak şekilde  10 dk. kadar pişiriyorsun.Veee dışı kek içi akışkan çok güzeeel bir kekiniz oluyoorrrr.

Hiç yorum yok: